Segeltorps IP 1
19 juni 2021
13:00

Referat: Segeltorps IF - Västerhaninge IF

Återigen en storförlust borta mot Segeltorp. Nu har vi på de senaste åren förlorat på Segeltorps IP med 1-6, 0-5 och 0-5. Förskräckliga siffror.
Det var vår tur att bli överkörda av "ångvälten" Segeltorp. Segeltorp går från klarhet till klarhet i årets serie och är fruktansvärt starka på hemmaplan. Västerhaninge IF blev synade och man räckte för dagen varken till taktiskt, kvalitetsmässigt eller inställningsmässigt.

Tyvärr kom ett ledningsmål redan efter femton minuter, men det hade föregåtts av ett kraftigt spelövertag från Segeltorps sida. Ett inspel och direkt skott, snyggt anfall. Nu stod det bara 1-0 i paus så det fanns fortfarande möjlighet att förändra matchbilden och hoppet levde. Men redan fem minuter in på andra halvlek 2-0. Hårt inlägg, snygg hård nick centralt från nära håll som Benny får fingrarna på men styr upp ribba in och matchen är över. Vad som hände därefter är mer av akademisk natur.

Det kan vara bra att åka på en riktig "käftsmäll" allt beror på hur man hanterar den efteråt. Vi ska väl inte efter en sådan här match gå in på individuella spelarprestationer, vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag och vi gör det tillsammans. Dock så var det få som kom upp i sin normala nivå.

Vi får gratulera Segeltorp till segern och berömma dem då de spelade en offensiv och fin fotboll och tacka för lektionen.

Tur att det är match redan nu på torsdag 24 juni 19:30 på Hanveden då vi möter nykomlingen Älvsjö AIK. Ett Älvsjö som imponerade i den här omgången då man hämtade upp ett 3-1 underläge till 3-3 mot favorittippade Rågsved på bortaplan. Nu får vi se vilka lärdomar vi dragit efter den här överkörningen.